Belföld

16 évet kapott a barátnőjét agyonverő miskolci gyilkos

debreceni ítélőtábla (debreceni ítélőtábla)
debreceni ítélőtábla (debreceni ítélőtábla)

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 18 év fegyházra ítélte első fokon azt a miskolci férfit, aki agyonverte a barátnőjét közel két évvel ezelőtt. A Debreceni Ítélőtábla 16 évre enyhítette a férfi büntetését, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Az asszony négy évvel ezelőtt ismerkedett meg férfival, akivel közelebbi kapcsolatba is került az élettársa halála után. A nő többször is segítséget kért a rendőröktől, mert bántalmazta a férfi.

A nő az ominózus nap elment a boltba, de onnan már erősen ittas állapotban tért haza. A férfi megérkezett hozzá, majd együtt folytatták az italozást. Később veszekedni kezdtek, ekkor férfi több alkalommal is megütötte a nőt. Nem sokkal később újra összevesztek és a bántalmazás tovább folytatódott. A férfi többször is megragadta a sértett nyakát és ököllel ütötte az asszony fejét, illetve felső testét. A kitartó ütlegelést követően az asszony eldőlt az ágyon és hányt.

A férfi ugyan látta, hogy a nő rosszul van, ennek ellenére a nőt magára hagyta és távozott a lakásból. A nő olyan súlyos koponya és zúzódásos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik