Belföld
Budapest, 2018. december 12.
Szél Bernadett független képviselõ (elöl k) és Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje (j) sípot fúj az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. Mögöttük jobbról Ungár Péter, közöttük Schmuck Erzsébet, az LMP képviselõi.
MTI/Máthé Zoltán

Elkészült a botrányos parlamenti ülés jegyzőkönyve

24.hu
24.hu

2019. 01. 07. 11:18

December 12-én fogadta el a túlóratörvényt és a közigazgatási bíróságról szóló törvényt az Országgyűlés, az ülés pedig meglehetően botrányosra sikeredett:  az ellenzék lezárta a parlamenti pulpitust, így próbálva megakadályozni a törvény elfogadását.

A rabszolgatörvény megszavazásáról készült videónkat itt tekinthetik meg:

Megszavazták a rabszolgatörvényt - videó
132 kormánypárti képviselő átvitte akaratát.

Mostanra végre elkészült a balhékkal tarkított ülés jegyzőkönyve, amiből 444 közölt részleteket, többek közt az alábbiakat:

  • (Kunhalmi Ágnes: Árulók! – Dr. Varga László: Törvénytelen diktatúra! – Közbeszólások az ellenzéki pártok padsoraiból: Tolvajok! Mocskos népnyúzók! Csalók vagytok! Érvénytelen az egész! Diktatúra! – Arató Gergely: Csaltok itt is, meg a választáson is! – Közbeszólás a kormánypártok padsoraiból: Menjetek a helyetekre!)
  • (Szavazás. – Közbeszólás a Fidesz soraiból: Óvoda!)
  • (Egy hang: Menjél pelenkacserére, öreg!)
  • (Dr. Áder János köztársasági elnök, valamint a Nemzeti Választási Bizottság tag és póttagjelöltjei bejönnek a páholyba. – Pfújolás, sípolás az ellenzéki oldalon. – A kormánypárti képviselők felállva tapsolnak. – Dr. Varga László: Szégyelld magad! – Közbekiabálások a Jobbik részéről: Szégyelld magad!)
  • (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból: Szégyelljék magukat! – Az ellenzéki képviselők felállnak, képviselői igazolványukat magasba tartva elkezdik énekelni a Himnuszt, majd a kormánypárti képviselők is felállnak, és néhány kormánypárti képviselő bekapcsolódik az éneklésbe. – Ezt követően:) 132 igen szavazattal, 45 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta. (Felzúdulás az ellenzéki pártok soraiban. – Pintér Tamás: Eladtátok a hazát! – Folyamatos közbekiáltások a Jobbik soraiból: Hazaárulók! Hazaárulók!) Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e (Folyamatos sípszó és zaj. – Folyamatos közbekiáltások a Jobbik soraiból: Hazaárulók! Hazaárulók!) a T/3628/8. számú egységes javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. – Felzúdulás és közbekiáltások az ellenzéki pártok soraiból: Ne! Ne! Ezt ne! – Hazaárulók! Hazaárulók!)

Ha valaki szeretné, a teljes jegyzőkönyvet itt olvashatja el.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Málaga, 2019. január 22.
Mentőalakulatok tagjai dolgoznak munkagépekkel 2019. január 22-én a dél-spanyolországi Málaga közelében, ahol egy kétéves spanyol kisfiú, Julen Rosello egy illegálisan fúrt, jelzés nélküli, legalább 110 méter mély kútba zuhant egy hegyvidéki farmon január 13-án. A mérnökök egy másfél méter átmérőjű, 60 méter mély lyukat fúrnak a kemény talajba párhuzamosan a kúttal, ezután pedig vízszintesen próbálnak átfúrni a kútba, hogy kimentsék a gyermeket.
MTI/EPA/EFE/Daniel Perez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.