Belföld

Karácsony állásfoglalást kényszerítene ki Tarlósból a rabszolgatörvényről

El kell engednie Zuglót, de meg akarja nyerni az előválasztást.

A hvg.hu közölt interjút hétfőn Karácsony Gergellyel, aki pénteken bejelentette, hogy elindul az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztásán. Mint elmondta, azért csak pénteken, mert addigra sikerült megállapodni olyan politikai menetrendről, ami szerinte biztosítja, hogy egyetlen, a budapestiek által kiválasztott érdemi kihívója legyen Tarlós Istvánnak.

Az előválasztás kétlépcsős, mint Karácsony mondta: először a baloldali ellenzék választ jelöltet, aki aztán összeméri érveit és támogatottságát Puzsér Róberttel, de lehet, hogy másokkal is. Karácsony kijelentette: meg akarja, és meg is fogja nyerni az előválasztást. Arra számít, hogy az EP-választás után alakul ki ellenzéki egység.

Szombaton a Kossuth téren én azt láttam, hogy a választóknál már van egység. Azt majd én intézem, hogy a pártoknál is legyen

– mondta. Arra a felvetésre, hogy nem nagyon lehetett látni a decemberi tüntetéseken, azt felelte, hogy minden demonstráción ott volt, csak nem tolakodott az első sorba. Ez ugyanis nem az ő ideje volt, hanem a parlamenti képviselőké, hiszen az ellenállás a parlamentben kezdődött.

Arról, hogy Botka László határozatban tiltotta meg Szegeden az önkormányzati cégeknél a 400 órás túlórát, Karácsony azt mondta: bosszús, hogy nem neki jutott ez eszébe először. A következő zuglói képviselőtestületi ülésen ő is hasonló javaslatot fog beterjeszteni, és állásfoglalást fognak majd kikényszeríteni Tarlós Istvántól is.

Beszélt arról, hogy el kell engednie Zuglót, hiszen ha főpolgármester-jelölt lesz, nem tud kerületi polgármester-jelölt lenni. Elmondta, hogy a programja a kampány végére lesz kész, ugyanis részvételi programalkotást szeretne, amiben a szakmai szervezetek és a polgárok is elmondhatják a véleményüket, de már ezen a héten elkezdi bemutatni az ötleteit. (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik