Belföld

Bántalmazta a rendőröket az ittasan vezető nő

Őt hat, társát hét bűncselekménnyel vádolják.

A 35 éves nő májusban egy luxusautót vezetett ittasan Röjtökmuzsaj közelében. Amikor a rendőrök vér- és vizeletminta vétel céljából elő akarták állítani, beültették a rendőrautóba, amit nehezményezette a társa.

A férfi beült a nő mellé, nem akart kiszállni, a rendőrautó ajtaját többször visszarántotta, majd nagy erővel ütni kezdte a rendőrautó jobb hátsó ajtóüvegét, ami kitört és megvágta az ott álló egyik rendőr kezét és nyakát.

A férfit ezek után a rendőrök kiemelték az autóból. Ezt a nő próbálta megakadályozni. Őt is kiemelték, de közben a nő ráütött a rendőr kezére. Közben mindkét elkövető becsmérlő szavakkal sértegette a rendőröket. A sérült rendőr sebei nyolc napon belül gyógyultak. A rendőrautóban keletkezett kár több mint 125 ezer forint volt.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal, négy rendbeli becsületsértéssel vádolja őket. Emellett az ügyészség a nőt ittas állapotban elkövetett járművezetéssel, a férfit rongálással és könnyű testi sértéssel is vádolja. A büntetési tétel mindkettejüknél hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik