Belföld

Sallai Róbert Benedek: Csak szereplésvágy és versenyfetrengés, amit Varju és Hadházy művel

Ahogy korábban megírtuk, kiszivárgott egy felvétel, amin látható, amint fegyveres biztonsági őrök teperték le Varju Lászlót az állami tévében. Az országgyűlési képviselőt a 444 által közzétett felvételen a biztonsági őrök erőszakosan kényszerítették, földre vitték, rátérdeltek a hátára, volt, hogy egyszerre öten rángatták.

Sallai Róbert Benedek, az LMP egykori országos elnökségi titkára Facebook-posztjában reagált a hírre, többek közt azt írta:

a 444 úgy tálalta, mintha roppant atrocitások érték volna ezt a képviselőt, miközben számomra megmosolyogtató nyugalommal és udvariassággal kezelték a helyzetet. Megnézhette volna magát egy túrkevei motorostalálkozón, ha a rendezők kikísérik… Garantáltan nem így sétál el kamerázgatva a telefonjával.

A bejegyzésben szó esett Szél Bernadettről és Hadházy Ákosról is:

„Ultragáz“ kifejezés finoman fejezi ki azt a lesújtó, hihetetlenül kínos, roppant módon szégyenletes viselkedést, ahogy ezek a képviselők viselkedtek az adott helyzetben. Nyilván, nevetséges a hatalom hozzáállása is, kit érdekelt volna, ha ez a balfék banda beolvas öt pontot a köztévében, és nyilván kínos az is, ahogy a hatalom természete megmutatkozik. De nekem, volt ellenzéki képviselőnek, így majd’ egy hónappal később mégis sokkal kínosabb az ellenzéki képviselők viselkedése. Nulla méltóság, nulla tisztesség, hulla helyzetkezelési-képesség, csak a balhé keresése, csak a szereplésvágy és a versenyfetrengés, amit Varjú és Hadházy művel. Kínos. Mert nekik mindent lehet. Ők országgyűlési képviselők, ezért ők bemehetnek oda, ahová nem lehet. Nekik mindent szabad. Hozzájuk nem lehet érni. Nekik mentelmi joguk van, ők csinálhatnak bármit.

Sőt, hozzátette:

Orbán és rablóbandája nyilván ártalmasabb a köznek, de miután kevésbé látványos exhibicionizmusa, ezért talán a közvélemény számára kevéssé irritáló. De hogy más lenne hatalmon Hadházy vagy Szél Detti, vagy a DK-s és MSZP-s bohócbrigád? Dehogy lenne, rosszabb lenne, csak másképp, mert a mániákus szereplési vágy és személykultusszal övezett „nekem mindent lehet“ életérzés mellett még a totális inkompetencia is jelentkezne.

Sallai az összefogást sürgető Márki-Zay Péternek is üzent, mint írta, „ilyen ellenzéki politikusokkal nem hogy ’22-ben, de ’26-ban, ’30-ban sem lesz leváltva Orbán, nem csak azért, mert lejt felé a pálya – hanem azért is, mert ilyen versenyfetrengőkre a legtöbb normális ember nem szavaz és nem segít hatalomba”.

Hadházy Ákos vasárnap reggel reagált Sallai posztjára, többek közt azt írta róla:

 Miközben szorgalmasan felmondja a kormánypropaganda minden üzenetét és bőszen védelmezi a teljesen törvénytelenül minket földre rángató és az épületből kirángató smasszerokat. Tudom, hogy kapott az alapítványa 70 millió EU támogatást két tanulmányra, de tudtommal azokat az erdei ökoturizmusról kell írnia, nem pedig a kormánypropaganda üzeneteinek felmondásáért. Én ismerem őt, és tudom, hogy másképp viszonyul az erőszakhoz, mint az emberek többsége és ezt büszkén vállalja is.

Hozzátette, csak annyit üzen neki, amit minden fideszes trollnak szokott:

Mélyen sajnálom, ha indulatokat keltettem Önben!

(via hvg.hu, kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik