Belföld

Veronai buszbaleset: orvost gyanúsítottak meg

Szerdán megírtuk, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy embert gyanúsítottként hallgattak ki a tizenhét halálos áldozattal járó 2017. januári veronai buszbalesettel kapcsolatban.

A rendőrség nem közölte, hogy kit gyanúsítottak meg, de a 24.hu információja szerint

azt az orvost hallgatták ki gyanúsítottként, aki vezetésre alkalmasnak ítélte meg a busz sofőrét, miközben V. Jánost korábban súlyos alvászavarral kezelték.

December 14-én került sor a gyanúsítás közlésére. A gyanúsított panasszal élt a megalapozott gyanúsítás közlése ellen. Ennek elbírálása folyamatban van

– nyilatkozta lapunknak Négyessyné Bodó Marianna Mónika, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség megbízott csoportvezető ügyésze.

Két hét múlva lesz a 17 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset második évfordulója. Az olasz ügyészség  hat vádlottat nevezett meg, köztük a busz magyar sofőrjét, V. Jánost, valamint az autópályaszakasz olasz mérnökét, a biztonsági elemek építését irányító műszaki hivatal vezetőjét és három olyan munkatársat, akik 25 évvel ezelőtt a biztonsági korlátok tesztelését végezték. A legutóbbi, decemberi tárgyaláson egyikük sem jelent meg a veronai bíróságon. A magyar nyomozásnak egészen december közepéig nem volt gyanúsítottja: a V. János számára orvosi alkalmassági igazolást kiállító házi orvos az első.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik