Belföld

Az Országház szerint nem karácsonyi ajándéknak szánták a szánkókat

Csütörtökön írtuk meg az Index cikke nyomán, hogy még mindig a Kossuth téren állnak a szánkók, amiket rászoruló gyerekeknek ígért a Fidesz.

A lap megkeresésére az Országgyűlés Hivatala most arról tájékoztatott, hogy a karácsonyi időzítés nem is volt tervben.

Mint fogalmaztak,

a keresztény kultúrkör hagyományaihoz híven és az elmúlt esztendőkben kialakított gyakorlat szerint az Ország Karácsonyfáját és az azt körülvevő installációt az Országgyűlés Hivatala mindig vízkereszt után bontja el. A fenyőfa Kossuth térről történő elszállítása tehát január 7-én, hétfőn kezdődik meg, és a szánkókat is csak ekkor – vagyis az Index cikkének sugalmazásával szemben nem karácsonyi ajándékként – adjuk át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak.

Közölték azt is, hogy

az Országgyűlés Hivatala által felajánlott 142 db valamint a Gyimes Völgye kórus által adományozott 10 darab szánkót egy országos program nyitórendezvényeként Székesfehérváron adják majd át a rászorulóknak.

Az Index ugyanakkor emlékeztet, maga Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója december 14-én, a Kossuth téri kormányellenes tüntetés másnapján beszélt arról, hogy a megrongált – és azóta már pótolt – szánkókat karácsonyi ajándéknak szánták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik