Belföld

500 euróért csempészte a migránsokat – videó, fotók 

Vádat emeltek a román férfi ellen, akit az M1-esen fogtak el.

A vádlottat tavaly májusban egy ismeretlen, Belgiumban élő ember, bízta meg, hogy 500 euróért Romániából Belgiumba migránsokat szállítson. Anyagi gondjai voltak, a megbízást elfogadta. Brüsszelbe utazott, találkozott megbízójával, aki a vádlott nevére vásárolt egy zárt rakterű teherautót, amivel a férfi hazament Romániába.

A vádlott a megbízójától kapott útmutatás szerint a tehergépkocsit Aradon átadta egy ismeretlen személynek, aki azt átalakította, a vezetőfülke fala mögötti részen rejtekhelyet alakított ki.

A férfi 2018. május 22-én ment Pitestibe, ahol egy újabb ismeretlen személy közreműködésével 8 vietnámi állampolgárságú migránst vett fel a tehergépkocsiba.

 

A vádlott Ártándnál lépte át a magyar-román határt azért, hogy a migránsokat Belgiumba csempéssze.

A járőrök 2018. május 23-án, az M1-es autópályán ellenőrizték a tehergépkocsit, majd a rejtekhelyen a migránsokat megtalálták.

Az embercsempész tudta, hogy a migránsok jogellenesen kívánják átlépni a határt és azt is, hogy egy embercsempészésre létrehozott bűnszervezetet segít. A Komáromi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfi ellen. Fegyházbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik