Belföld

Hét szállodát átvert, a nyolcadiknál lebukott 

Országszerte szállt meg úgy, hogy fizetés nélkül távozott. A 47 éves szolnoki férfi következő szállása a börtön lehet.

Tavaly áprilisban Cegléden kezdte a csalássorozatot. Ott négy nap után egy 42 ezer forintos számlát hagyott, majd a Balatonhoz ment. Megszállt Szántódon, Zamárdiban, Balatonlellén, Balatonalmádiban és Balatonmáriafürdőn. A legnagyobb kárt Balatonlellén okozta, 143 ezer forinttal maradt adós.

A csaló általában azzal tévesztette meg szállásadóit, hogy egy ügyeit intéző Svédországban élő üzletembernek adta ki magát, akinél csak olyan valuta (jellemzően cseh és svéd korona) van, amit a szállodák nem fogadtak el, ezért ígéretet tett azok beváltására és számlái  kifizetésre is, ami mindig elmaradt.

A vádlott ezután Hajdúszoboszlón lépett le egy szálláshelyről fizetés nélkül, majd egy szolnoki panzióban szállt meg. Itt azonban a recepciós rendszeresen figyelte a rendőrség körözési híreit, így felismerte az akkor már a nyomozó hatóság előtt is ismert vádlottat, akit a panzióban elfogtak és őrizetbe vettek.

A Marcali Járási Ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte  letartóztatását. Az ügyészség most azt indítványozta, hogy ha a vádlott bűnösségét az előkészítő tárgyaláson beismeri, a bíróság 2 év 2 hónap börtönre ítélje és tiltsa el a közügyektől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik