Belföld

Pszichológus kezeli a börtönben Bándy Kata gyilkosát

Pszichológus kezeli a börtönben Bándy Kata gyilkosát. Péntek László azóta szorul rendszeres orvosi kezelésre, hogy 2017 elején megpróbált öngyilkos lenni. Az életfogytiglanra ítélt férfi több fegyelmit is kapott azóta, hogy lecsukták. A kezeléseknek is köszönhetően azonban mostanra lenyugodott. Hulladékválogatóként dolgozik.

Péntek László a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben tölti a mindennapjait. Budapest, Szeged és Tiszalök mellett általában oda viszik a legkegyetlenebb gyilkosokat, ott is ülnek tényleges életfogytiglanra ítélt bűnözők, Sátoraljaújhelyen raboskodott például Magda Marinko és a Kínai Nagy Fal éttermet felrobbantó Mészáros Lajos.

Péntek 2012 júliusában végzett a rendőrségi pszichológusnővel. A 26 éves fiatal lány Pécsen együtt szülinapozott a barátaival, majd hazaindult, útközben találkozott gyilkosával. Holttestére nem messze a lakásától, a bokrok között, hiányos ruhában találtak rá. A férfi megerőszakolta, majd megfojtotta a lányt.

Pénteket egy héttel a gyilkosság után fogták el, a DNS-e buktatta le. Sokáig azt bizonygatta, hogy nemcsak ismerte a gyönyörű lányt, de egy párt is alkottak. Azt állította, hogy azért ölte meg a lányt, mert dühös volt rá, amiért nem vállalta fel a kapcsolatukat. A férfi másodfokon új ügyvéddel az oldalán szállt ringbe: Tuza Péter képviselte az ítélőtábla előtt. Annyit sikerült elérnie, hogy védencének legalább az illúziója megmaradjon: egyszer talán kiengedik. Az ítélőtábla ugyanis úgy határozott, hogy negyven év után feltételesen szabadlábra helyezhető.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Ebből már öt év letelt, de Péntek csak 2053-ban, 66 éves korában hagyhatja el leghamarabb a börtönt. De csak akkor, ha odabent jól viselkedik.

Tavaly év elején öngyilkossággal fenyegetőzött és felvágta az ereit. A börtönőrök azonban résen voltak és megakadályozták, hogy komolyabb kárt tegyen magában. Utána több balhéja is volt. Folyamatosan belekötött a börtönőrökbe és a rabtársaiba. Hetente többször is pszichológus kezeli. Ez jót tett neki, mert mostanra lenyugodott. Valószínűleg rájött, hogy a saját életét teszi nehezebbé azzal, ha állandóan kötekedik

– mondta forrásunk.

Péntek korábban a HírTV Riasztás című műsorában azt mondta, nagyjából húsz évet tartana reális, de még elviselhető büntetésnek.

A családjából csak az anyja látogatta. Két éve azonban már ő sem keresi. Csomagot szokott beküldeni neki néha

– tudtuk meg, ahogy azt is, hogy a nyolc általánossal rendelkező Péntek László nem tanul a börtönben: betanított munkásként dolgozik a hulladékválogatóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik