Belföld

Rendbe hozza a MÁV a Nyugati téri aluljárót

A kirakodóvásárt is megszüntetik.

Hozzáfogott a MÁV a Nyugati téri aluljáró rendbetételéhez, legalábbis azokon a részeken, amelyek a kezelésébe tartoznak – írja a Magyar Idők.

Megszüntetik a bazári hangulatot, sorra mondják fel a szerződéseket a boltok üzemeltetőivel. A már nem használt elárusító bódékat, reklámtáblákat elbontották, eltávolították az álmennyezetet és a graffitiket, elvégezték a padló, az oldalfalak és a lépcsők vegyszeres takarítását, valamint az elkoszolódott, poros mennyezet ipari porszívózását.

Várhatóan 2019 első negyedévében elvégzik a falfelületek, a mennyezet festését, a lépcsőkorlátok tisztítását, a sérült lépcsőfokok és burkolatok javítását. Az aluljárókat sok helyen leszűkítő, kirakodóvásárhoz hasonló üzletek bezárásával a méltatlan állapotok és az előnytelen szerződések megszüntetése volt a vasúttársaság célja.

Az aluljáróban a metrókijáratok is megújulnak majd, ez a BKV-ra tartozik – a 3-as metró középső szakaszának állomási rekonstrukciója az ütemterv szerint 2020 második felében kezdődik majd. A Skála Metró előtti teret és az aluljáróba vezető lépcsősort a kerület beruházásában már 2015-ben átépítették. (Fotó: MTVA bizományosi / Róka László)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik