Belföld

Kovács Zoltán szerint nincs igaza Nagy Imre unokájának

Ahogy korábban megírtuk, Nagy Imre unokája sem hagyta szó nélkül Orbán Viktor Várba költözését. Jánosi Katalin Facebookon közölte:

Az én nagyapám, aki kétszer is Magyarország miniszterelnöke volt (és akit nem átall a jobboldal tele pofával szidni, mint „legrosszabbfajta kommunistát”) a fizetéséből bérelt lakásban lakott… A fizetéséből vett abba bútort, képet, szőnyeget…

– írta Jánosi Katalin, majd hozzátette:

Mikor halálra ítélték, teljes vagyonelkobzás is sújtotta – csakhogy a bútorán, lemezein, könyvein, ruháin kívül nem volt semmiféle ingatlana, palotái, yachtjai, bankszámlái, külföldi ingatlanai, földjei, birtoka. Annyija volt, mint mikor munkába állt… soha semmije. Úgy hogy kérdem én – KI ITT A LEGROSSZABB FAJTA?

Kovács Zoltán csütörtök este szintén Facebookon azt írta, szerinte Jánosi Katalinnak nincs igaza.

Nagy Imrét, Magyarország kommunisták által halálra ítélt és kivégzett miniszterelnökét a jobboldal nem szokta szidni. Különösen nem “tele pofával.” Épp ellenkezőleg. Kommunista múltja és tettei ellenére a nemzet mártírjai között tartja számon

– közölte az államtitkár.

Azt ugyan Kovács nem említette, hogy elviszik a Vértanúk teréről a Nagy Imre-szobrot, ez ellen pedig a Nagy Imre Társaság is tiltakozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik