Belföld

Rétvári Bence válaszainak még mindig nincs párja

Rétvári Bence az idei év utolsó napjaiban még kétszer megmutatta, hogyan válaszol a kormány az írásban feltett képviselői kérdésekre, írja a 444.hu. Egyrészt Ungár Péter tette fel a kérdést, hogy

mi a magyar kormány álláspontja a szexuális kisebbségben élő emberek védelméről?

Az LMP-s politikus ezzel kapcsolatban annak kapcsán érdeklődött, hogy a magyar diplomácia megfúrt egy közös EU-állásfoglalást azért, mert abban megemlítették az LMBTIQ-embereket.

Rétvári azonban nem válaszolt arra, miért zavarja a kormányt az LMBTIQ-emberek említése is, ehelyett annyit írt:

az Alaptörvény XV. cikke deklarálja az egyenlő bánásmód követelményét és rögzíti a diszkrimnáció tilalmát.

Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő is megpróbált némi információt megtudni a kormánytól, ő a miniszterelnöknél érdeklődött a CEU elüldözéséről. Nem ez volt az első alkalom, hogy ezzel próbálkozott, azonban eddig mindig Rétvári Bence válaszolt neki.

Szabó szerint azonban a válaszok „nem egyszerűen megkerülték a konkrét kérdéseimet, hanem stílusukban még méltatlanok is voltak a magyar parlamentarizmus nem túl hosszú életű nemesebb hagyományához. Legutóbb – az Ön megnyilatkozásaitól nem függetlenül – államtitkár úr úgy fogalmazott, hogy a «Soros-egyetem költözéséről szóló bejelentés politikai blöff, folyamatos a hisztériakeltés a Sorosegyetem körül».”

Így Szabó most újabb kérdésekkel próbálkozott, az alábbiakra lett volna kíváncsi:

  • Tisztában van-e döntése(i), így például a CEU elüldözésének rövid és hosszútávú következményeivel?
  • Képes-e még tárgyilagosan viszonyulni hazája érdekeihez?
  • Amikor visszagondol a rendszerváltó FIDESZ-re, arra amiért küzdött, vagy amit képviselt, nem ugrik be már semmi, ami érték volt?
  • Az elmúlt 30 évből tényleg csak az egyre korlátlanabb hatalomhoz vezető úton elért sikerekben gyönyörködik?
  • Nem látja, hogy mindazt, ami ellen fiatalon küzdött, azt leginkább Ön testesíti meg a rendszerváltást követő magyar politikában?
  • Nem látja mibe kerül Ön ennek az országnak?
  • Tényleg nem látja az áldozatokat, a veszteseket maga körül?
  • Tényleg nem látja, hogy romokban a magyar demokratikus politikai kultúra?
  • Tényleg nem látja, hogy külön világot épített maga körül, és létezik egy másik Magyarország, ahol nem ismerik a kivételezetteknek biztosított minőségi betegellátást, a fizetős elitiskolák által kiadott bizonyítványokat, diplomákat, a stadionlelátók VIP világát és szolgáltatásait, a magánrepülők és jachtok kényelmét, de még csak a naponta tisztességesen megterített asztalok világát sem ismerik, vagy éppen az otthon melegét télvíz idején?
  • Jól van még Miniszterelnök úr?

Hiába az újabb fáradozás, megint csak Rétvári Bencétől érkezett válasz, nem is akármilyen:

Sokadik írásbeli kérdését látva a témában, nem kétséges, hogy nagyon próbál megfelelni Soros György elvárásainak. Bizonyára nem látja sok esélyét 2022-es újraválasztásának, így próbál munkát szerezni Soros György valamelyik szervezeténél.

Rétvári válaszainak már korábban sem volt párja, csak egy példát mutatunk:

Nem mondta meg Rétvári, hogy Soros-ügynökök eszközei-e az otthonápolók
De azt igen, hogy 2010 óta 37 ezerről 58 ezer forintra sikerült emelni a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik