Belföld

Kovács Zoltán szerint rendkívül visszafogott volt a rendőri válasz a tüntetésekre

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint rendkívül visszafogott volt a rendőri válasz az országban múlt szerda este óta tartó tüntetésekre ahhoz képest, ahogy parlamenti képviselők és politikai aktivisták „megtámadták” a rendőröket és a közintézményeket.

A Párizsban tartózkodó Kovács Zoltán elmondta: háttérbeszélgetést tartottak újságíróknak Takács Szabolccsal, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkárával, az elmúlt napok magyarországi történéseinek kontextusáról beszéltek.

A Hír Tv-től a Mediaworksig bejárták a Fidesz-médiákat a tüntetők
Hétfőn este ismételten tüntettek a rabszolgatörvény ellen az MTVA-székház előtt. A tömeg a beszédek után a momentumosok vezetésével propagandaturnéra indult, és felkeresték a Fidesz-médiák székházait. A közmédia épületénél raklapokat gyújtogattak, de fizikai atrocitás nem történt.

Szerinte azokat a megmozdulásokat, amelyek mögött „nyilvánvalóan a parlamenti ellenzék képviselői, politikai aktivisták” állnak, a nyugat-európai média megpróbálta úgy bemutatni, mintha „valami egészen más történne az országban”.

Azt mondták, hogy ez politikai akció, amely mögött nemcsak az ellenzék, hanem olyan aktivisták vagy nem kormányzati szervezetek állnak, akik és amelyek „egyértelműen a Soros-féle hálózathoz” kapcsolódnak.

Hétfőn is ezrek tüntettek az MTVA-székháznál - fotók
Vasárnap után hétfőn is több ezren demonstráltak a rabszolgatörvény ellen a közmédia épületénél.

Hangsúlyozt,  azokkal a képekkel szemben, amelyeket a nyugat-európai média próbált sugallni az elmúlt napokban, valójában ez „rendkívül visszafogott válasz volt” ahhoz képest, ahogy parlamenti képviselők és politikai aktivisták „megtámadták” a rendőröket és a közintézményeket.

Véleménye szerint a kettős mérce tipikus esetét lehet felfedezni ezeknek az eseményeknek a megítélésében. Példaként említette, hogy a tüntetéseknél állítólag a munka törvénykönyvének módosításáról van szó, és Judith Sargentini holland zöldpárti európai parlamenti képviselő emberi jogi kérdésekről beszélt az elmúlt napokban, miközben ismereteik szerint Hollandiában a túlórák száma az európai maximum, 416 óra, amely 16 órával több, mint amennyit az új magyar rendelkezés lehetővé tesz. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik