Belföld

Hadházy üzent a szennymédiának, a színjátékot Orbán rendezi

Szerinte a tiltakozások nem állhatnak le, mert egyáltalán nem használtak még ki minden lehetőséget.

Hadházy Ákos reagált az elmúlt napok tüntetéseire, illetve annak fideszes tálalására. A független parlamenti képviselő Facebook-oldalán pontokba szedte, mit kell tennie az ellenzéknek. Elismerte, az állami hírtévében egyelőre nem értek célt, de nem adják fel.

Beolvasták a tüntetők 5 pontját? Nem. ❌
Abbahagyták a hazudozást? Nem. ❌

✔️✔️ De be fogják olvasni és abba fogják hagyni, ha mindannyian azt csináljuk, amit kell. Ha valóban kitartóak, elszántak és határozottak leszünk. Mindannyian.

Mint írta, a tiltakozásokkal nem szabad leállni. Egyáltalán nem használtak még ki minden lehetőséget.

Mindenkinek, diákoknak, dolgozóknak, nyugdíjasoknak lesz még feladata bőven, csak velük együtt érhetünk el mindent. Nekünk, ellenzéki politikusoknak legfontosabb azonban megértenünk a következőket:

➡️Az együttműködés alapvetően SZÜKSÉGES, de NEM ELÉGSÉGES feltétel.
➡️A Parlamentet nem elfoglalni kell, hanem választásokon kell oda bejutni.
➡️Az Európai Parlamentet sem elfoglalni kell, hanem választásokon kell oda bejutni.
➡️A Polgármesteri Hivatalokat nem elfoglalni kell, hanem választásokon kell oda bejutni.

Az a színjáték, amit Orbán rendez

Szerinte az a színjáték, hogy nincs közmédia, csak propagandatévé,  a Fidesz propagandájára százmilliárdokat költenek. A Választási Bizottság tagjainak többsége Fidesz-katona, határozataikat jogerősen ezentúl a Kormánybíróság (közigazgatási különbíróság) bírálja el, Európai Ügyészség híján biztosított, hogy a Fidesz tagjai korlátlanul lophassák az EU-támogatásokat, finanszírozzák kampányukat is.

Ha ezek a körülmények megmaradnak, nem választásról, hanem színjátékról beszélünk. Világossá kell tennünk, hogy színjátékban nem akarunk szerepelni! ❌❌❌ 👨‍🏭 👨‍🔬 👩‍🎨 👩‍🚒 👩‍🔧 👨‍🏫 👩‍🌾 👩‍⚕️

Szerinte a civil társadalom tudni fogja, mit kell tenni azért, hogy a kormány „érezze a törődést”. Nekik, politikusoknak pedig világosan és határozottan a kormány tudtára kell adniuk, amit tesznek, nem színjáték.

Nem volt az, ami a parlamentben történt és nem volt az, amit az MTVA-ban tettünk. És üzenem a szennymédiának: én sem szimuláltam!  :)

„Orbán mondjon le!” - Magyarország a világsajtóban
Az MTVA-nál tartott demonstráció bekerült az amerikai, a német és az osztrák lapokba is.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik