Belföld

Nagymamájára támadt a családi pótlékért

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 12. 17. 10:24

A 16 éves nő ellen önbíráskodás miatt emeltek vádat.

A kiskorú nőnek a nagymamája volt a gyámja, ezért a gyermeke utáni családi pótlék és egyéb, az állam által folyósított járandóság felvételére is ő volt jogosult. Valamennyien Mezőcsáton ugyanazon ingatlanban éltek együtt.

Az unoka a családi pótlék átadását követelte a nagymamától, akit élettársa azzal fenyegetett, ha nem adja oda a pénzt, „kutyavilág lesz.” Egy este a nő nagyanyját újból a pénz átadására szólította fel, mondván, az nekik jár a gyermekük miatt.

Veszekedés közben megragadta a nagyanyja táskáját, teljes erőből próbálta lerángatni a válláról, mivel azt hitte, abban lehet a pénz. Élettársa végig biztatta, majd felváltva kiabáltak egymásnak, hogy „húzzad lefelé, törd el a kezét is, ha nem adja!”

A nagymama megkérte őket, menjenek ki a ház előtti útszakaszra, ahol folytatták a kiabálást. A nő a nyílt utcán 13 ezer forintot átadott számukra, de azt kevesellték, ezért az élettárs még erősen megragadta a kezét.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt a 16 éves nő ellen önbíráskodás miatt. A korábban őrizetben, majd szabadlábon lévő fiatalkorú vádlott ellen, az új büntetőeljárási törvény szerint, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetését indítványozta, az élettársa elleni büntetőeljárást elkülönítették.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.