Belföld

MTVA-vezér: visszaéltek hatalmukkal a képviselők

A hírhamisító Papp Dániel szerint ott is törvénytisztelő állampolgárok dolgoznak.

Az MTVA vezérigazgatója továbbra sem állt szóba az állami média székházában tartózkodó ellenzéki képviselőkkel, ellenben nyilatkozatban reagált, amit a kormánypárti Origo közölt.

A hírhamisítóként hírhedtté vált Papp Dániel felidézte, hogy az országgyűlési képviselők képviselői jogukra hivatkozva „egy tüntetés után, késő este bejutottak az MTVA székházába”. Közlése szerint a biztonsági vezető elmondta a politikusoknak, hogy „a képviselői jog nem egyenlő azzal, hogy a kollégákat zavarják a munkában”, ennek ellenére szerinte visszaéltek hatalmukkal, „zavarták, zaklatták a kollégákat”, és védett helyiségekbe próbáltak bemenni.

Papp azt állítja, a képviselők erőszakkal próbáltak a stúdiókba is bejutni. Kijelentette: „itt is törvénytisztelő állampolgárok dolgoznak, családapák, családanyák, akik nyilván nem szeretnének zaklatások közepette nyilatkozni, nem szeretik, ha valaki hamis tűzriadót indít el, vagy ha kiadják a mobiltelefonszámukat”.

Az MTVA fegyveres biztonsági őrsége egyébként több képviselőt kidobott az épületből. Hétfő estére újabb tüntetést szerveztek a Kunigunda utcai székház elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik