Belföld

Hadházy: A propaganda a kormány valódi védelmezője, nem a rendőrség

Cikkünket frissítjük.

Facebookos élő bejelentkezésünkben szólaltattuk meg Hadházy Ákos független képviselőt, akit ma reggel erőszakkal dobtak ki az MTVA Kunigunda útján található épületéből. Hadházy és 12 ellenzéki képviselőtársa szeretett volna a közmédia vezetőivel beszélgetni és beolvastatni egy ötpontos petíciót.

Nem sikerült: a felmondott petíciót nem adták le, ehelyett egy olyan anyagot küldtek adásba, amelyben Hadházy szüleit gyalázták. Hozzátette: annak ellenére távolították el az épületből, hogy országgyűlési képviselőként joga lett volna ott tartózkodni, szerinte a biztonsági őrök hivatalos személyi elleni erőszakot és garázdaságot követtek el, amikor négyen lefogták és kidobták a közpénzből fenntartott intézményben. Hiába kérték a rendőröket, hogy állítsák helyre a törvényes rendet, a rendőrök azon kívül, hogy bekopogtattak az épületbe, semmit sem tettek.

Hadházy arról is szólt, hogy kormány igazi védelmezője a propaganda, nem a rendőrség. 

Szerinte a rendszernek két pillére van: a főügyész és a közmédia. Előbbivel kapcsolatban elmondta, hogy jól áll az EU-s ügyészséghez való csatlakozásért indított aláírásgyűjtésük, a közmédia esetében pedig bizakodó és kitartó.

Szél Bernadett független képviselőt szintén erőszakkal, állítása szerint jogtalanul távolították el az épületből. Táskái is bent maradtak, mint mondta, jelenleg igazolni sem tudná magát.

Az épületnél körülbelül egytucat rendőr sorakozott fel. Két jobbikos bemászott az épület kapuján, hogy ételt vigyenek azoknak a képviselőknek, akik az egész éjszakát bent töltötték.

A teljes videót itt nézheti meg:

Ellenzéki képviselőket dobtak ki az MTVA épületéből.

Közzétette: 24.hu – 2018. december 17., hétfő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik