Belföld

Beteg élettársát ölte meg a városföldi férfi

Az ágyban fekvő nőt borosüveggel kétszer fejbe vágta és késsel mellkason szúrta.

Holtan találtak egy idős nőt egy városföldi házban. A 66 éves nő holttestét szombaton találták meg. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés miatt indítványozta az 55 éves férfi letartóztatását.

Az új információk szerint az 55 éves férfi és 66 éves élettársa között már régóta konfliktusok voltak, mindketten rendszeresen italoztak. A nő az utóbbi időben kétszer eltörte a bokáját, ezért legyengült és a mozgásában korlátozva volt.

Szombaton reggel a férfi és élettársa ismét veszekedtek, a férfi az ágyban fekvő nőt egy borosüveggel kétszer fejbe vágta, majd egy késsel mellkason szúrta. Az élettárs a helyszínen meghalt.

A férfi öngyilkossági szándékkal a saját karját is megvágta, a rendőrséget a fia értesítette. A férfit még aznap délelőtt őrizetbe vették és a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezt a bűncselekményt a törvény 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti – írta a főügyészég.  A súlyos büntetés miatt tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábra kerülve elszökne, megfélemlítené a tanúkak, ezért indítványozták letartóztatását, amiről hétfőn dönt a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik