Belföld

Az összes képviselő elhagyta az MTVA épületét

Véget ért az MTVA „ostroma”: egy hosszabb tanácskozás után a bent lévő ellenzéki képviselők úgy döntöttek, nincs értelme tovább maradniuk, ezért mindannyian kivonultak az épületből és csatlakoztak a Kunigunda utcában folyó tüntetéshez, nem is tervezik, hogy visszatérnek. A párbeszédes Tordai Bence élő közvetítésében azt mondta: más akciókkal viszont készülnek a következő napokra.

Ellenzéki képviselők – az összes pártból – még vasárnap este mentek be a köztévé épületébe, egy öt pontból álló petíciót szerettek volna felolvasni, azonban nem jártak sikerrel. Az első órák eseményeit itt foglaltuk össze:

Hétfőn aztán már több erőszakos jelenet is volt az épületben, kidobták onnan a független Szél Bernadettet és Hadházy Ákost, a DK-s Varju Lászlót pedig mentő vitte el, miután földre vitték a biztonsági őrök.

Az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kért, a III. kerületi jegyző pedig eleget is tett ennek, így hétfő délután rendőrök szólították fel távozásra a képviselőket, akik végül néhány órányi tanakodás után úgy döntöttek, eleget tesznek a kérésnek, és nem várják meg a rendőri intézkedést. Ennek hátteréről itt írtunk:

Jól kitalálta az MTVA a jegyző bevetését az ellenzéki képviselők ellen, de kicselezhetik
A III. kerületi jegyző birtokvédelmi határozata ellen egy csellel léphetnek fel az ellenzékiek.

Kiemelt kép: 24.hu / Marjai János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik