Belföld

Kilőtte a vadász a szarvast, de mire odaért lába kélt

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt állította bíróság elé azt a négy férfit, akik kapva az alkalmon a vadászterületről lopták el az elejtett szarvasokat.

Egy vendégvadász a kísérőjével Csokonyavisonta külterületén kilőtt két szarvastehenet másfél hónappal ezelőtt. Mivel a gépkocsijukat az elejtés helyétől meglehetősen messze állították le, ezért a tetemeket kénytelenek voltak őrizetlenül hagyni, míg az állatok elszállítására alkalmas járművel visszatértek. Ekkor azonban meglepődve tapasztalták, hogy röpke fél óra alatt az elejtett állatoknak lába kélt.

Azt történt ugyanis, hogy a négy vádlott éppen akkor ért ki vadászterületre, amikor a tetemek őrizetlenül maradtak. Fordultak kettőt terepjárójukkal, majd egyikük szüleinek a házához vitték, ahol rögtön neki is álltak feldolgozni a több mint 200 ezer forintot érő vadhúst.

A barcsi rendőrök azonban még időben érkeztek, és a vadhúst lefoglalták, a tolvajokat pedig előállították.

A Barcsi Járásbíróság a három vádlottal szemben fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását két vádlott esetében próbaidőre felfüggesztette, azonban harmadik társuknál egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetése miatt ilyen lehetőség nem volt, ezért neki – a korábbi büntetése mellett – a most kiszabott 1 év 4 hónap szabadságvesztést is le kell töltenie. A bíróság a IV. rendű vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik