Belföld

A Betyársereg vezetője azt mondta, csak növelné a káoszt, ha „durván és ostobán” reagálnának

Exkluzív interjút adott a szélsőjobboldali vadhajtások.hu-nak Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője azután, hogy Volner János pénteken a következőt írta ki Facebookra:

Aki a Parlamentet megrongálja, az nekünk okoz kárt. Szerencsére az egyenruhások profin és végtelen türelemmel kezelik a helyzetet. De ha egyszer úgy látjuk, hogy nem lesznek elegen, vagy egyszerűen csak veszélyben érezzük a Szent Koronát, kihívom a Kossuth térre a Betyársereg 300 jól képzett emberét és magunk teszünk rendet

– majd szombaton finomított a szavain, és azt írta, hogy békés tüntetőkre nem hívná rá a betyárokat.

Tyirityán elárulta, hogy a volt jobbikos azután ragadtatta el magát, hogy beszéltek telefonon:

Volner János a napokban felhívott telefonon és érdeklődött, mi a véleményem a helyzetről, ami a Kossuth téren és környékén kialakult. Konkrétan az érdekelte, hogy mi a véleményem arról a magyar- és keresztényellenes patkánylázadásról, amelynek résztvevői ki akarják hozni a Nemzet templomából a Szent Koronát, és örömittasan rongálnak, gyújtogatnak. Szóval kimondottan a baloldali felforgatásra volt kíváncsi. Egyértelmű, hogy az értékrendem alapján elítélően nyilatkoztam magáról a jelenségről. Miután ezt megbeszéltük, és elmondta, hogy egyetért velem, kitette a facebook posztot. Meglepődve tapasztaltam, hogy a Betyársereg neve is meg van említve ebben, és természetesen már minden média így vette át és kapta fel.

A Betyársereg vezetője hozzátette, hogy szombaton este találkozik Volnerrel, hogy megbeszéljék a teendőket. Azt nyilatkozta, hogy „a tüntetés céljával azonosulunk”, de „ez a tüntetés már régen nem erről szól, nem a rabszolgatörvénynek elnevezett törvénymódosításról, hanem a rombolásról, gyújtogatásról, keresztény ellenességről, Jézusgyalázásról, valamint legfőképpen ezek köntösébe csomagolva, de nyíltan is, a különféle elmebeteg, szélsőbalos ideológiák hangoztatásáról. Ez pedig csak egy irányba tud vezetni: anarchiába és káoszba taszítani az országot”

Tyirityán szerint ha erőszakosan lépne fel a Betyársereg, az csak növelné a káoszt és az anarchiát. Ha „durván és ostobán” reagálnának, az csak „felforgatást” okozna, ez pedig „ellenkezik az elveikkel”.

Tyirityán Zsolt arról is beszélt, hogyha olyan folyamatokat látna, mint Ukrajnában vagy Macedóniában, az szerinte az állam összeomlásához vezetne, és ekkor nem lenne kérdés, melyik oldalra álla Betyársereg:

Azt, hogy a Kossuth tér nem lesz Majdan!

– mondta utolsó üzenetként a főbetyár.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik