Belföld

Újabb 16 tüntetőt állítottak elő

Két nap alatt összesen 51 egy tüntetőt állított elő a rendőrség a szerda este kezdődő rabszolgatörvény elleni tüntetéssorozat miatt. Ez derült ki a BRFK lapunknak küldött válaszából, amikor arról érdeklődtünk, hogy hány embert állítottak elő a csütörtök éjszaka történtek miatt.

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a rendőrség az első napon 35 főt állított elő bűncselekmény gyanúja miatt, akik közül 13-at őrizetbe vett.  A második napon a rendőrség 16 főt állított elő. Egy főt szabálysértés, 15 főt pedig bűncselekmény gyanúja miatt.

– közölte a BRFK

A tüntetők üvegeket, füstbombákat dobáltak a rendőrök közé, a hatóság emberei pedig mintegy nyolc alkalommal használtak könnygázt úgy, hogy előtte nem figyelmeztették a tömeget. Az éjszakai tömeges jogsértések gyanújáról itt olvashat.

Nem múlt el sérülések nélkül az előző két éjszaka. A rendőrség tájékoztatása szerint az első napon kilenc, a második napon pedig öt rendőr sérült meg. A két nap alatt összesen nyolc rendőrségi jármút rongáltak meg a tüntetők.

A rabszolgatörvény elleni tüntetések péntek este is folytatódnak.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik