Belföld

Hétéves kislánya előtt akart öngyilkos lenni a barátjával egy dorogi nő

Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal az anyával szemben, aki italozott, csavargott, illetve súlyosan elhanyagolta a gyermekét.

A nő egyedül nevelte a 8 éves kislányát, akivel Dorogon, egy önkormányzati lakásban éltek. Az illetékes hatóság tavaly májusában elrendelte a kislány védelmét, mert az asszony rendszeresen ivott, továbbá az alkalmi ismerőseivel, illetve barátaival több napon keresztül csavargott, szórakozott, miközben a gyermekét vagy magával vitte, vagy véletlenszerűen másra bízta.

A szülő a hatóságok többszöri felhívása ellenére sem változtatott az életvitelén, így amikor műkörmöshöz ment, a lányt egy rövid ideje megismert családra bízta, ami ahhoz vezetett, hogy a kiskorú szexuális bűncselekmény áldozata lett – az elkövetőt időközben elítélték. Az asszony nem tartotta szükségesnek a kislány pszichológus szakemberrel történő segítését, a trauma feldolgozását.

A nő nem tartotta tisztán a gyermeket. A kislány ruhái rendezetlenek, koszosak, dohányszagúak voltak, és nem megfelelő méretű ruhában járatta.

Az anya tavaly nyáron, az esztergomi Mária Valéria hídon tartózkodott ittas állapotban, hangosan kiabált, és megpróbált leugrani az aktuális partnerével együtt, miközben az akkor hétéves gyerek is velük volt. A kislány annyira megrémült, hogy remegett, amikor a rendőrök kiérkeztek.

De olyan is többször előfordult, hogy az anya azt mondta a gyereknek, hogy elmegy vásárolni és csak napokkal később ment haza. A kislánynak pedig sem élelmet, sem megfelelő váltóruhát és tisztálkodási lehetőséget nem biztosított. A kislány sokszor tanúja volt az anyja és férfi ismerősei italozásainak, illetve akkor és ott aludt el, ahol éppen az édesanyjával tartózkodott.

A nő a szülői kötelezettségét súlyosan megszegte, és ezzel a kislánya testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette. A gyermek nevelőszülőkhöz került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik