Belföld

Rálőtt a parkolóőrökre egy pécsi férfi

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ellen a pécsi férfi ellen, aki tavasszal Pécs belvárosában a vele szemben intézkedő parkolóőrökre lőtt egy gáz-riasztó fegyverrel.

A férfi egy belvároshoz közeli élelmiszerbolt bejáratánál parkolta le a gépkocsiját, parkolójegyet azonban nem vett. Ezt észlelte a közelben dolgozó parkolóőr, aki bírságot kívánt elhelyezni a férfi autójának a szélvédőjén, ezért a gépkocsit lefényképezte.

Ezt észrevette az élelmiszerboltból kijövő férfi, és trágár, fenyegető kijelentésekkel számonkérte a parkolóőrt, akinek ekkor már a kollégai is a helyszínre értek.

A parkolóőrök közölték a férfival, hogy eltekintenek a bírságolástól, ha jegyet vált. A férfi megvette a jegyet, majd visszament a három parkolóőrhöz. Ezt követően tovább szapulta őket a jegyet pedig ledobta a lábuk elé.

A férfi magatartását a parkolóőrök kifogásolták, ezért a férfi leütötte egyiküket. Miközben a társai felsegítették a férfi elővett egy gáz-riasztó fegyvert a kocsijából, és többször is a parkolóőrökre lőtt.

A lövések egy részét férfi közvetlen közelről, célzottan adta le a parkolóőrökre, akik 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Mivel a férfi által használt pisztoly az emberi élet kioltására nem alkalmas, így a cselekmény súlyosabb bűncselekményt nem, azonban súlyos testi sértést megvalósított, amiért 3 év börtön is kiszabható.

A férfi az eljárás kezdete óta letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik