Belföld

Hazatért az ünnepekre, mellkason szúrta az öccsét

Késelés (Késelés)
Késelés (Késelés)

A Miskolci Törvényszék  hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki a karácsonyi ünnepekre hazalátogatva két alkalommal mellkason szúrta testvérét.

A férfi 2015-től külföldön dolgozott, de a karácsonyi ünnepekre hazalátogatott a Hejőbábán élő családjához. Egyik nap a helyi kocsmában italozott a testvérével, akivel a kora délutáni órákra lerészegedett.

A férfi öccse később sem szerette volna abbahagyni a vedelést, így pénzt kért feleségétől. Ezt bátyja is meghallotta és felajánlotta, hogy szívesen meghívja az egész társaságot, ha velük tarthat.

Az öccse azonban ezt nem szerette volna, összevesztek és lökdösődni kezdtek. A verekedő testvéreket az édesanyjuk választotta szét. A tusa után mindketten a ház konyhájába mentek, ahol az idősebb férfi elővett a fiókból egy konyhakést, mellyel az egész fiók tartalmát a földre rántotta.

Édesanyjuk hajolt le és próbálta összeszedni a szétszóródott evőeszközöket. Ekkor lépett arrébb a férfi, hogy helyet adjon az asszonynak. Ezzel egy időben fordult a férfi felé a cigarettát sodró öccse is. Az idősebbik férfi azt hitte, hogy az ismét rá akar támadni, ezért a kezében lévő késsel két alkalommal is mellkason szúrta. A férfi a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság a férfit 4 év börtönbüntetésre ítélte emberölés kísérlete miatt. A büntetés kiszabása során több enyhítő körülményt is nyomatékosan vett figyelembe a bíróság. Ilyen volt többek közt, hogy a férfi végig együttműködő volt az eljárás során, őszintén megbánta tettét, testvére pedig megbocsátott neki. A férfi körülményeit is rendezte az elmúlt hónapok során, munkát vállalt, melyből családját is támogatja.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartottak fenn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik