Belföld

Börtön járt a gyerektől ellopott rollerért

A Kecskeméti Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a 24 éves kiskunfélegyházi férfinek a büntetőügyében, aki tavaly augusztusban rávette a fiatalkorú unokaöccsét arra, hogy lopja el egy gyerek 100 ezer forint értékű rollerért

A Noszlopy Gáspár parkban a fiatalkorúnak megtetszett a roller, ezért elkérte a gyerektől, hogy mehessen vele néhány kört. A férfi tudta, hogy unokaöccse szeretne egy rollert, azonban azt anyagi helyzetük miatt nem engedhetik meg maguknak, ezért rávette a fiatalkorút arra, hogy vegyék el a gyerektől.

A gyerek megpróbálta visszakérni a rollert, de a fiatalkorú már nem adta vissza neki. Odaadta a nagybátyjának, felültek a kerékpárra és távoztak a helyszínről.

A férfi a lopásra való rábíráskor tudta, hogy unokaöccse még fiatalkorú, így e tettével a fiatalkorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és lopás vétségében állapította meg, és ezért 4 hónap börtönre ítélte. A fiatalkorút az ügyészség korábban megrovásban részesítette. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik