Belföld

Ököllel esett a plébánosnak egy fiatal nő, mert nem ő lett a keresztanya

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 28 éves nővel szemben, mert az egyik Heves megyei településen bántalmazta a helyi papot.

A plébános keresztelőt tartott a múlt hónap közepén, melyen két gyermeket is megkeresztelt a szülők kívánsága szerint. Az ünnepélyes szertartásról távozóban a tiszteletes már utcai ruhában a templom lépcsőjén ment lefelé, amikor megállította őt a 28 éves nő. A nő számon kérte, hogy miért nélküle keresztelték meg a kicsik egyikét, de azt is sérelmezte, hogy a gyermeket nem ő tarthatta a keresztvíz alá.

Szidalmazni kezdte a plébánost,majd felé köpött. Amikor pedig a közvetlen közelébe ért ököllel két alkalommal arcul ütötte a papot, akinek az utolsó pillanatban sikerült lekapnia a szemüvegét, így nem szenvedett sérülést.

A plébános az eset után nyomban értesítette a rendőrséget. A járőrök a lakásán fogták el az ittas nőt, aki letagadta hogy bántalmazta volna a papot
Mivel az egyházi személyek közfeladatot látnak el, ezért a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja a nőt. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség felfüggesztett börtönt kért a nőre.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik