Belföld

Elkaszinózta munkatársai fizetését egy Kecskeméten dolgozó román férfi

kaszino(210x140)(2).jpg (kaszinó)
kaszino(210x140)(2).jpg (kaszinó)

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás bűntette miatt vádat emelt egy 52 éves román férfivel szemben, aki idén szeptemberben a saját fizetésén felül a munkatársai összesen több mint 1,5 millió forint munkabérét is eljátszotta egy játékkaszinóban.

A román férfi az egyéni vállalkozó sértett alkalmazottjaként építőipari munkát végzett 8 társával együtt egy kecskeméti telepen. A munkások a munkabérüket heti rendszerességgel kapták meg az egyéni vállalkozótól. Pár hónappal ezelőtt a vállalkozó telefonon jelezte, hogy nem tud Kecskemétre utazni, ezért kérte, hogy munkabérükért menjen fel hozzá a munkás Budapestre.

A román férfi a megbeszéltek szerint találkozott a főnökével és átvette tőle a saját és munkatársai fizetését, több mint 2 milliót azzal, hogy abból a saját 550 ezer munkabérét vegye ki, majd a munkásszálláson munkatársainak adja át a nekik járó összeget. A vádlott az átvett összegből a saját munkabérét kivette, a fennmaradó 1.5 milliót azonban nem adta oda kollégáinak, hanem saját fizetésével együtt egy játékkaszinóban azon nyomban eljátszotta. A kaszinózás végén összesen 100 ezer forintja maradt. Ezt adta oda a pórul járt nyolc munkatársának.

A korábban letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon lévő, büntetlen előéletű férfit az ügyészség sikkasztással vádolja. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a férfira és azt, hogy a bíróság kötelezze az eljátszott pénz megtérítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik