Belföld

Borús lesz a vasárnap, még havas eső is lehet

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, csak helyenként lehetnek rövid napos időszakok, ugyanakkor többfelé kell számítani kisebb esőre, északon kezdetben ónos esőre, majd napközben itt havas eső is előfordulhat, írja az Időkép.

Hajnalra elsősorban keleten, délkeleten és délen pára, köd is kialakulhat. Sokfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lesz a déli-délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul, délután pedig 2-11 fokot mérhetünk, északon lesz hidegebb. Kettősfronti hatás lesz.

Hétfőn erős, viharos északnyugati széllel hidegfront halad át fölöttünk. Elszórtan kisebb eső, futó záporok, a hegyekben hózáporok kialakulhatnak, de már több helyen előbújik a nap. Délutánra 4 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden változóan, erősen felhős lesz az ég, többfelé kell számítani kisebb esőre, havas esőre, de néhol hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. A kissé szeles időben 2-7 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Szerdán a felhős-napos időben elszórtan havas eső, hószállingózás, kisebb havazás még kialakulhat. A többfelé élénk északnyugati szélben napközben 1-6 fokot mérhetünk. Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, de számottevő csapadék nem valószínű. Délután -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik