Belföld

Kóros elmeállapotban szenved Pásztor Anna zaklatója

A Pesti Központi Kerületi Bíróság az elsőfokú ítélet kihirdetéséig fenntartja annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit Pásztor Anna zaklatásával vádolnak.

A 40 éves szlovák férfi egy évvel ezelőtt a közösségi médián keresztül vette fel a kapcsolatot az énekesnővel. Idén februártól naponta több alkalommal személyes jellegű, az énekes mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozó, negatív és nyomasztó hangvételű üzeneteket küldött neki a Facebookon.

Amikor az énekes kilátásba helyezte a férfi profiljának letiltását P. Jozef közölte vele, hogy bosszút fog állni rajta azért, amiért nem viszonozza az érzelmeit. A  zaklató július 26-án az egyik ismerőse profiljáról küldött egy üzenetet az énekesnőnek, amelyben félelemkeltés céljából kegyelemdöfést említett, sugallva, hogy viszonzatlan szerelme miatt erőszakot fog alkalmazni. A férfi az üzenet végén közölte, hogy elmegy majd a következő koncertjére.

A férfi meg is jelent a Budapest Parkban megrendezett koncerten, ahol a biztonsági szolgálat felismerte, majd értesítette a rendőrséget. A férfi  ahogy a cselekmény elkövetésekor, úgy jelenleg is kóros elmeállapotban, paranoid személyiségzavarban szenved. Kóros elmeállapota azonban csak közepesen korlátozta abban, hogy felismerje a cselekménye súlyát.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta a férfi letartóztatását. A bíróság szerint a bűnismétlés veszélye, valamint bűncselekményt véghezvitelének a kizárása miatt csak a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik