Belföld

Kézilabda bundabotrány: hamis tanúzáson kapták a versenybírót

A nyomozó ügyészség vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által szervezett meccsek eredményének jogosulatlan befolyásolásának gyanúja miatt. Az ügyben 2017. július 13-án tanúként hallgattak ki egy férfit, aki versenybíró volt a meccseken.

A vád szerint a férfi a fenti tanúkihallgatásakor, majd tavaly október 10-én, egy szembesítésen az ügy lényeges körülményére nézve valótlan vallomást tett. Azt állította ugyanis, hogy munkatársai nem jeleztek neki egy vesztegetés-gyanús helyzetet, miközben a valóságban arról tájékoztatták.

A nyomozó ügyészség a férfival szemben büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett; őt 200 ezer forint pénzbüntetést kapott. Az ítélet a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik