Belföld

Elmeszelte az Állami Számvevőszék az MTVA leányvállalatát

Az Állami Számvevőszék befejezte az Új Média és Teletext Szolgáltató Kft. 2013-2016. közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését.

Az Új Média és Teletext Szolgáltató Kft. az MTVA leányvállalata. Az ÁSZ megállapította, hogy a társaság működésének szabályozottsága az ellenőrzött időszakban

nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak.

Mint írták: gazdálkodása a szabályozási hiányosságok, továbbá az elszámolások hiányosságai miatt, vagyongazdálkodása a leltár hiánya, valamint a vagyonnyilvántartás szabálytalanságai miatt nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak 2013-ban, illetve 2016-ban. Közzétételi kötelezettségéről az ellenőrzött időszakban nem gondoskodott, ezáltal működésének átláthatósága nem volt biztosított.

A megállapítások alapján az ÁSZ a társaság ügyvezetőjének hét, az MTVA vezérigazgatójának egy javaslatot fogalmazott meg, melyekre az érintetteknek 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

Kiemelt kép: Pető Zoltán, a hirado.hu volt főszerkesztője még a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként 2016 augusztusában interjút ad a 24.hu-nak. Fotó: Balogh Zoltán, MTI
A hirado.hu ismét főszerkesztőt váltott
Pető Zoltán, a Petőfi Rádió egykori főszerkesztője leköszönt a hirado.hu éléről is. Utódja - legalábbis átmenetileg - a Marslakók sorozat egykori online szerkesztője.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik