Belföld

Vadkamera buktatta le a drogültetvényt – fotók

A három férfi több tíz millió forint értékben termesztett kábítószert.

Hajós külterületén egy vadkamera rögzítette, hogy október 14-én három férfi kendert takarít be. A történteket jelentették, a felvételt a rendőrök lefoglalták, helyszíni szemlét tartottak, de már csak 118 lecsupaszított szárat találtak. A hátrahagyott maradványokból a szakértő megállapította, valóban kábítószert termesztettek. A felvétel alapján azonosították a három ismeretlent.

Október 16-án pedig a hajósi ültetvénytől nem messze elfogtak egy 40 éves bajai férfit. Társát, egy 33 éves sükösdi férfit még aznap az otthonában találták meg. Őket kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe. Harmadik társuk, egy 29 éves bajai férfi tartózkodási helye ismeretlen volt, ellene elfogatóparancsot adtak ki. Őt végül a Készenléti Rendőrség munkatársai fogták el Baján.

A kalocsai rendőrök lakossági bejelentés alapján kutatást tartottak egy hajósi pinceháznál, ahol 15 kiló növényi zúzalékot – a vegyész szakértői vélemény alapján marihunát – találtak. Ennek feketepiaci értéke meghaladja a 37 millió forintot.

Ezen túl a szárítóberendezés teljes felszerelését, a palántaneveléshez használatos eszközöket találtak. Kiderült, ez a pince az idősebb bajai férfi tulajdona.

A nyomozás eredményeként november 18-án Hajós külterületén egy újabb, már leszüretelt ültetvényt találtak, ahol – a botanikus szakértő véleménye alapján – 266 tő indiai vadkender maradványai voltak.

 

Ez a helyszín a 40 éves bajai férfi elfogásától mintegy másfél kilométerre volt. Mivel nagy mennyiségű hajtásvég maradt az ültetvény mellett, a gyanúsított feltehetően azt akarta elszállítani. A három gyanúsított jelenleg is letartóztatásban van. (police.hu)

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik