Belföld

Újabb hangfelvétel szivárgott ki Szávayról

Ahogy korábban megírtuk, nem kívánja hátráltatni a Jobbik munkáját, ezért a botránya után lemond országgyűlési képviselői mandátumáról Szávay István. A Hír TV birtokába került felvételen Szávay azzal dicsekedett, hogy leütött egy zsidót nőt.

A képviselő elismerte, hogy az ő hangját hallani, de az elmondottakból szerinte semmi nem volt igaz, sosem bántana egy nőt.

A Hír TV birtokába került egy újabb felvétel, amiből úgy tűnik, Szávay már órákkal az elnökválasztás szavazása előtt tudta, kik lesznek az alelnökök, illetve hányan szavaznak majd rájuk a májusi tisztújító kongresszuson.

A május 12-i kongresszust Vona Gábor távozása miatt kellett megtartani, a szavazás délután kettő körül kezdődött, a hangfelvétel pedig a Hír TV szerint még délelőtt készült.

A felvételen a következő bárbeszéd hallatszik:

– Szávay István: Volner, Z. Kárpát, Apáti, Hegedűs, Stummer, Bana. Ez lesz a sorrend.
– X: Baszd meg, csak elmegyek veled totózni.
– Y: Bana Tibi bekerül?
– Szávay István: Be, nagyon remélem. Elég sokat dolgoztam rajta.

Majd az alábbi beszélgetést hallani:

– Szávay István: Két hete ezen dolgozok, tűpontosan belőttem, hogy mi lesz.
– Y: Ezt hogy faszomba lehet tűpontosan belőni?
– Szávay István: Úgy, hogy kurva sok telefont intéztem. Volner meg fogja kapni a szavazatoknak körülbelül a 70-75 százalékát, a Z. Kárpát kb 65-öt, az Apáti és az Enikő 50-55-öt.
– Y: Az Apáti és az Enikő biztos, hogy bekerülnek szerinted?
– Szávay István: Fix! Mondom, hogy ez lesz az eredmény, hidd már el!

A tizennégy indulóból végül az a hat nyert, akiket Szávay mondott, a Volnerre adott szavatokat pedig pontosan megmondta.

A hangfelvétellel kapcsolatban megkerestük Szávay Istvánt, a Jobbik sajtóosztályától az alábbi választ kaptuk:

Szávay István megtippelte a kongresszus eredményét, amit még sok százan jósoltak előre. Ha mindenkit lehallgattak volna – ahogyan azt minden bizonnyal Kisberk Szabolcs tette – akkor még több hasonló tippelgetős hangfelvétel lenne, melyeken ugyanez az eredmény hangzana el.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik