Belföld

Fideszes elnöke lett a kukabotrányba keveredett cég tulajdonosának

Fördős Attilát, Vác polgármesterét (Fidesz-KDNP) választotta elnökének az Észak-Kelet Pest és Nyugat-Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás december 1-jén megtartott taggyűlésén – közölte a Váci Polgármesteri Hivatal szombaton az MTI-vel.

Ez az a társulás a tulajdonosa az utóbbi hetekben a szemétkáoszról elhíresült Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-nek. Az előző elnök, Gémesi György, Gödöllő polgármestere november elején mondott le a posztjáról.

Az állami kukaholding visszavonta a Zöld Híd engedélyét
Az NHKV ezért arra kéri az önkormányzatokat, hogy bontsanak szerződést az egyik legnagyobb hulladékszállító céggel.

Az ügy előzménye, hogy a Zöld Híd leállította az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV). A katasztrófavédelem október 31-én átvette a területen a szemétszállítás irányítását.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a taggyűlésen 84 település vezetője vett részt, 82-en szavaztak, közülük 64-en Fördős Attilát választották. A többi szavazatot, egy érvénytelen szavazat mellett, a kosdi polgármester, Kurdi Ferenc kapta.

Az új elnök elsődleges célja a minőségi szolgáltatás lehető legrövidebb időn belüli visszaállítása.

Ennek feltételrendszere a finanszírozás, a költségszerkezet átvilágítása, a költséghányadok megtakarítási lehetőségének feltárása, és új vezető választása a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. élére,

mondta Fördős Attila a közlemény szerint.

Az átadás-átvételre december 31-ig sor kerül a volt és az új elnök között.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik