Belföld

42 év fegyházat kaptak a siófoki gyilkosok

Ítéletet hozott a Zalaegerszegi Törvényszék annak a három férfinak az ügyében, akik vascsövekkel felfegyverkezve raboltak ki egy siófoki vállalkozót négy évvel ezelőtt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott visszatérő anyagi nehézségei miatt 2014 nyarán elhatározta, hogy kirabolja a több vendéglátóhelyet és trafikot üzemeltető siófoki vállalkozót.

Rendszeresen látogatta az általa vezetett kocsmát, hogy megfigyelje mennyi a bevétel, és hogy miként kezelik a pénzt. Tervébe bevonta a cimboráit is. Kezdetben azt tervezték, hogy betörnek a férfi házába és az ott található széfből lopják el a pénzt. Mivel a sértett családja mindig otthon tartózkodott, a betörést nem tudták véghezvinni, ezért úgy döntöttek, hogy erőszakkal veszik el a pénzt.

Ennek érdekében vascsöveket és kesztyűket vettek magukhoz, majd a vállalkozó ingatlanához mentek. Miután a vendéglátós megérkezett, a II. rendű vádlott a nála lévő vasrúddal akkora ütést mért a fejére, hogy az háttal a földre esett és 1-2 percen belül meghalt. Az elkövetők férfinél lévő 1.2 millió forintot elvették, majd szétosztották egymás között.

A harmadik megismételt eljárásban a Zalaegerszegi Törvényszék hozott ítéletet. Az I. rendű vádlottat bűnösnek találta bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében, ezért mint visszaesőt 16 év fegyházra ítélte. Többszörösen visszaeső II. rendű társát a törvényszék 20 év fegyházra ítélték nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt. A III. rendű vádlottat a bíróság bűnsegédként, felfegyverkezve elkövetett rablásban találta bűnösnek, 6 év fegyházat kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik