Belföld

Schmidt Máriáéktól bérel irodákat az Agrárminisztérium

Az egyik legdrágább budapesti belvárosi részen bérel ki egy irodaházat az Agrárminisztérium, a bérelt ingatlan Schmidt Mária kormánybiztos és családja érdekeltségébe tartozik – írja a Hvg.hu.

A Vigadó Palota Irodaház a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) tulajdona, a cég többségi részvényese Schmidt Mária családi cége, a Pió-21 Kft., amelyben a többségi tulajdonos Schmidt mellett a gyerekeinek, Ungár Annának, illetve Ungár Péternek, az LMP országgyűlési képviselőjének is részesedése van.

A költözésre azért van szükség, mert a minisztérium Kossuth téri épületét renoválják. Az átmeneti időszak legalább 2020-ig tart, addig a dolgozók bérelt irodákban végzik a munkát. A Hvg.hu birtokába került körlevél szerint az irodaház mellett egy, az Aranykéz utcában található teremgarázs egy részét is bérbe veszik a BIF-től az állami vezetői, illetve minisztériumi autók részére.

A hírportál a bérleti díjjal kapcsolatban megkereste a minisztériumot, ám ők a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz (KEF) irányították őket, mint a minisztériumok infrastrukturális ügyeiben illetékes szervhez.

Sajgál Gábor, a BIF vezérigazgatója Ungár Anna megbízásából azt válaszolta, hogy a bérleti díj megegyezik a Central Business District (CBD) dunai panorámával rendelkező irodaépületek bérleti díjával, de konkrét adatokat nem mondott. Hozzátette azt is, hogy a cég minden releváns információt közzétesz a saját, illetve a honlapján, ennél többet viszont azért nem, mert azok „a társaság működésével kapcsolatos, piacot befolyásoló információk” lennének.

A vezérigazgató azt is mondta, hogy a szűk egy éve a BIF birtokába jutott épületre több bérlő is jelentkezett, ebből az egyik volt a KEF. Arra pedig kifejezetten büszke a BIF, hogy egy magyar állami intézmény elhelyezését célzó pályázaton egy magyar ingatlanhasznosító cég nyer. 

A hírportál megkereste Ungár Pétert is, hogy nem érzi-e aggályosnak azt, hogy a Fidesz-kormány egyik minisztériuma az ellenzéki képviselő érdekeltségétől bérel irodát. A politikus azt mondta, hogy a családi cégben kisebbségi tulajdonos, a döntésekben semmilyen szinten nem vesz részt.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik