Pénzügy

Végleg többségi tulajdonosok lettek Schmidt Máriáék a BIF-ben

Végleg többségi befolyást szerzett a Budapesti Ingatlan Hasznosító és Fejlesztési Nyrt.-ben Schmidt Mária családi cége, írja a Magyar Nemzet. Orbán Viktor tanácsadója vasárnap este vette meg a LAC Holding tulajdonosa, Horváth László bifes tulajdonrészét. Schmidt összesen 3 millió részvényt vásárolt.

Júliusban is volt egy hasonló akciójuk, akkor 45,26 százalékról 71,55 százalékra növelte Schmidt Mária és gyermekei, Ungár Anna és Ungár Péter családi cége a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ben meglévő tulajdoni részesedését – derült ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatásból.:

Schmidt Mária családi cége alaposan bevásárolt BIF-részvényekből
Kivásárolták a svájci vagyonkezelőt, így a PIÓ-21 Kft. szavazati jogának mértéke a 75 százalékot is átlépte.

Most a tulajdonrész már átlépte a 75 százalékos küszöbértéket is (76,9 százalékos lett).

Az ügylet egyik érdekessége, hogy a felvásárló cég egyik tulajdonosa Ungár Péter, a Lehet Más a Politika elnökségi tagja. Ungárt elérték telefonon, de azt közölte a portállal, hogy:

nem veszek részt a cég vezetésében, nem tudom, mennyibe került a részvények felvásárlása.

Kiemelt kép: Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány Közösen Európa jövőjéért – Antikommunista szabadságküzdelmek 1956 című konferenciáján a Várkert Bazárban 2017. október 20-án. MTI, Mónus Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik