Belföld

Sorra rúgják ki az embereket a közmédiától

A 444 két megbízható forrásra hivatkozva azt írja, hogy távozott a posztjáról Szabó Edina, a közszolgálati Duna Tv csatornaigazgatója.

Bár elméletileg közös megegyezéssel bontottak szerződést, a hírportál szerint ez valójában azt jelentette, hogy Papp Dániel vezérigazgató kirúgta Szabót, miután nem tudtak egyezségre jutni az műsorstruktúrával kapcsolatban. A 444 úgy tudja, hogy Szabó Edina nyilvánosan is kritizálta Pappot.

A korábban tartalomszolgáltatási igazgatóként dolgozó Papp szeptember végén lett az MTVA vezérigazgatója, annak ellenére, hogy 2011-ben meghamisított egy, Daniel Cohn-Bendit-ről készített riportot. Az erről cikkező Indexet aztán beperelte, de a bíróság végül 2015-ben jogerősen is kimondta, hogy Pappot jogszerű hírhamisítóként emlegetni.

Szabó Edina mellett Papp Dániel felbontotta Belénessy Csaba volt MTI vezérigazgató tanácsadói szerződését is, továbbá elküldték a kontrolling osztályról Bíró Anikót, és többen távoztak a közvetlen beosztottjai közül.

A hirado.hu-tól egyes infók szerint hat, mások szerint nyolc ember távozott – hivatalosan azért, mert beolvad az MTVA-ba eddigi leányvállalata, az online közmédia oldalait működtető Új Média és Teletext Kft.

Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik