Belföld

Egy hete nagykabátban ülnek a gyerekek a nagyberki általános iskolában

Korszerűre cserélik a fűtőberendezéseket a nagyberki általános iskolában, csakhogy emiatt lassan több mint egy hete nagykabátban kell a tanórákon ülnie a diákoknak, írja a sonline.hu.

Az osztályokban jelenleg nincs radiátor, a terem pedig nincs felfűtve. Azok a szülők, akiknek erre van lehetőségük, délután fél kettőkor hazavihetik a kisdiákokat. A felújítás miatt a földszinten a vécé sem működik, ezért a gyerekeknek az emeleti mosdónál kell sorban állniuk.

A lap megkeresésére Horváth István, a nagyberki Szász Endre Általános Iskola igazgatója azt mondta, pályázati pénzből zajlik a fűtés korszerűsítése és a mosdók felújítása. Közölte, hogy a munkák határidejét és a kivitelezést nem tudják befolyásolni, de minden a megfelelő módon halad. November végére be kellene fejezni az átalakítást.

A tantermekben olajradiátorokkal fűtenek, ezzel kellemesnek nem mondható 18 Celsius-fokos hőmérsékletet tudnak elérni, de minden gyereknek és szülőnek felhívták a figyelmét arra, hogy a tanulók melegen öltözzenek, téli cipőt viseljenek az osztályban, hogy senki se fázzon meg.

Hogy miért nem olyankor végzik a felújítást, amikor már beköszöntött a tél, az egyelőre megválaszolatlan kérdés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik