Belföld

Nyolc év után fogták el az azeri heroinfutárt

heroin (heroin, )
heroin (heroin, )

Pest Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki még 2010 májusában egy kamionban csaknem 15 kg heroint hozott az országba. A külföldi férfi  Gyulánál lépett be Magyarország területére.

Ezt követően telefonon folyamatosan egyeztetett a társaival, akik Szigetszentmiklós közelébe, az M0 kamionparkoló és szálloda parkolójában várták egy kocsival.

A parkolóban közvetlenül társai autója mellé állt. Miközben egyik társa a járművek körül sétált, a férfi átrakta a két táskát a kocsiba. Rövid beszélgetés után a férfi a kamionba, társai a személyautóba ültek és elhajtottak.

A férfi két társát a BRFK nyomozói Vasad külterületén intézkedés alá vonták és megtalálták náluk a kábítószert. A két férfit 2013 ban rács mögé is vágták kábítószerrel való visszaélés miatt. A heroinfutár azonban elmenekült, így vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A férfit az elfogatóparancs alapján 2018 márciusában Azerbajdzsánban fogták el. A Pest Megyei Főügyészség most emelt vádat ellene kábítószer-kereskedelem miatt. A főügyészség fegyházbüntetést kért a férfira, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik