Belföld

Két üveg pálinkáért öltek meg egy 84 éves férfit Móron

Jogerős döntés született annak a két fiatalkorúnak és egy felnőttnek az ügyében, akik különös kegyetlenséggel végeztek ki egy 84 éves nyugdíjast két évvel ezelőtt Móron, hogy két üveg pálinkát és némi aprót eltulajdonítsanak. A háromtagú banda egy évvel korábban úgy megvert egy embert a buszállomáson, hogy agyrázkódást szenvedett.

Két évvel ezelőtt ismét a kedvenc helyükön a buszpályaudvaron italoztak. Mivel elfogyott az italuk és pénzük már nem volt felkeresték a III. r. vádlott által ismert nyolcvanas éveikben járó idős móri. házaspárt, mert tudták, hogy SZ.D. pálinkát és bort is árul. A kapu zárva volt, ezért II. r. vádlott átmászott a kerítésen és a zárban talált kulccsal kinyitotta a kaput, majd beengedte a társait.

A garázsban a Suzuki típusú személygépkocsit I. r. vádlott megpróbálta beindítani, de az otthon tartózkodó idős pár észrevette. A 84 éves férfi kezébe vett egy botot és kiment az udvarra, ezért a három fiatal elbújt a garázs melletti fáskamrában. A férfi észrevette őket, és többször is a fáskamrába ütött. Ezen ütések eltalálták III. r. vádlottat, aki kiugrott, és az idős férfit a földre lökte. Ezt követően a másik két társa is kijött, majd addig rugdosták az idős ember fejét és a felső testét, amíg mozgott.

A banda tagjai ezután bementek a házba, hogy pénzt és alkoholt szerezzenek. Kivették a hűtőben talált 2 üveg pálinkát, magukhoz vették a konyhaszekrényen talált aprót, és leléptek. A pénzből alkoholt vettek, elfogyasztották, majd hazamentek.

Az idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 25 nappal később a kórházban meghalt. A halálhoz vezető folyamat a kiterjedt agykárosodás miatt következett be.

Az elsőfokú bíróság az elsőrendű vádlottat 16 év fegyházra, míg a másodrendű és a harmadrendű vádlottat 13 év, illetve 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett. A vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla a mai napon megtartott nyilvános ülésen az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatta. Az I. r. vádlott büntetését 18 évre súlyosította társtettesként, különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberölés  és más bűncselekmények miatt. A másik két elkövetőre kiszabott korábbi ítéletet helybenhagyták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik