Belföld

A miniszter szerint ezért kellett bezárni a Honvédkórház koraszülött osztályát

Ahogy korábban megírtuk, december 15-én bezárják a Honvédkórház koraszülött osztályát, mert nincsenek meg a működtetéshez szükséges személyi feltételek. Az értesülések szerint az osztályról egy év alatt hét szakorvos távozott, felmondásuk okai közé sorolták a megbecsültség hiányát és az alacsony fizetést is.

A Honvédelmi Minisztérium szerdai közleményében azt írta,

Kapacitáshiány miatt – az illetékes tárcával folyamatosan egyeztetve – a PIC előre láthatóan 2018. december 16-tól kezdődően rövid időre, átmenetileg elsődlegesen a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház azonos profilú osztályaira intézményekbe irányítja a veszélyeztetett kismamákat és a koraszülött csecsemőket. Így a biztonságos ellátás folyamatos.

Az RTL Híradó Benkő Tibor honvédelmi minisztert kérdezte a kialakult helyzetről, aki azt mondta, december közepétől legfeljebb két hétig, január elejéig lesz korlátozás.

Benkő hozzátette,

szerencsés helyzetben vagyunk, mert öt fiatal hölgy megy el szülési szabadságra, van szülési szabadságon, ez most pillanatnyilag ezzel jár. Bizonyos korlátozásokat bevezetünk, ideiglenesen és részlegesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik