Belföld

A fagyos téli napok után felmelegedés jön

Csütörtökön délkelet felől megnövekszik a felhőzet, napsütés főleg az Alföld északi részén és az Északi-középhegység területén lesz. Helyenként – a legnagyobb eséllyel az Alföldön és a Duna vonalában – hószállingózás, a déli órákban havas eső is előfordulhat. A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet napközben -1 és +3, késő este -5 és 0 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Pénteken nem valószínű csapadék. A délkeleti, keleti szél északnyugaton helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10 fok között alakul, északkeleten lesz a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között várható.

Szombatig még marad a hideg, téli idő, erős éjszakai lehűléssel. Vasárnap délnyugat felől melegebb léghullámok érkeznek fölénk, enyhülés veszi kezdetét.

Erős felmelegedés jön a hóra
A Dunántúl és a hegyek fehérbe öltöznek, mindenki más tankönyvi definíció szerint összeállt, szmötyis latyakban fog gázolni. Ez a csoda is csak pár napig tart, a jövő héten már komolyabb pluszok repkednek.

Kiemelt kép:  MTI / Komka Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik