Belföld

Hat évet kaptak azok a garabonci fiatalok, akik megerőszakoltak egy 16 éves lányt a Balatonon

Erkölcsi okokra hivatkozva a Zalaegerszegi Törvényszék az ítélethirdetésig zárt tárgyaláson tárgyalta annak a kamaszlánynak az ügyét, akivel 2016 áprilisában egy Balaton-parti szórakozóhely mellett erőszakoskodtak.

A három garabonci férfi és a történtek idején 16 és fél éves lány ugyanazon a keszthelyi szórakozóhelyen mulattak. A lány az este folyamán nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott és ittas állapotba került. A szórakozóhelyen találkozott szintén kiskorú ismerősével, akivel a fényektől eltávolodva a parton szeretkezett.

A három fiú fényképet készített róluk, majd a III. rendű vádlott arra buzdította társait, hogy erőszakolják meg a lányt. A lánnyal lévő fiú tiltakozott, azonban őt a III. rendű vádlott megrúgta, megütötte és elzavarta a helyszínről.

Az eljárás folyamán a bíróság nem tudta kétséget kizáróan megállapítani, hogy a három fiatalember tisztában volt-e azzal, hogy kiskorú személyről van szó. A bíróság ellenben megállapította, hogy fenyegették a lányt és mindhárman közösülni akartak vele.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott szexuális kapcsolatot létesített a lánnyal, majd amikor a II. rendű vádlott is közösülni akart, az elzavart fiú rendőri segítséggel tért vissza, így a rendőrök véget vetettek az erőszakos cselekménynek.

Az ügyben öt zárt tárgyalási napot követően szerdán hozott ítéletet a Zalaegerszegi Törvényszék. A bíróság bűnösnek találta a vádlottakat szexuális erőszak bűntettének kísérletében, ezért őket egyenként 6 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ezen felül kötelezte őket több mint 4,6 millió forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik