Belföld

Úgy megverte a láncra vert kutyáját egy hajdúböszörményi férfi, hogy leszakadt a füle

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki idegességében egy fadarabbal úgy megverte a láncon tartott kutyáját, hogy leszakadt az állat egyik füle. A kegyetlen férfi több éve tartotta a körbekerítetlen háza mellett a nagytestű kutyát láncra kötve.

Az állat rendszeresen és hangosan megugatta a ház előtti dűlő úton elhaladó embereket és állatokat, ezért a férfi a kutyát a ház mögötti udvarrészen kötötte ki. Az egyik alkalommal annyira dühös lett azért, hogy ugatott a kutya, hogy felvett egy fadarabot és úgy megverte az állatot, hogy az egyik füle leszakadt, a fülkagylójánál és a fején a bőr nagy felületen elhalt, elfertőződött.

A kutya kiszabadult a láncból és átment a szomszéd kertjébe. A szomszéd férfi észlelve a kutya sérülését, értesítette a rendőrséget, majd ezt követően az állat gyors orvosi ellátására került sor. Az egyik hajdúböszörményi kutyamenhelyen az állat elsődleges ellátását követően több műtétet is végrehajtottak. Amennyiben ez nem történik meg, az állat néhány napon belül elpusztult volna.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a kegyetlen férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik