Belföld

Hat évet kapott a feleségét agyonverő szentlőrinci férfi

Hat év börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a szentlőrinci férfit, aki halálra verte a feleségét tavaly áprilisban – közölte a bíróság az MTI-vel.

A házaspár Szentlőrincen élt. A feleség nem dolgozott, a férje bankkártyáját használta ahhoz, hogy rendezze az adósságait és italt vegyen. Tavaly áprilisban együtt italoztak, amikor a férj észrevette, hogy a pénztárcájából hiányzik 20 ezer forint. Kiderült, hogy a nő alkoholra költötte a pénzt.

A férfi annyira dühös lett, hogy ököllel nekiesett. A férfi akkor sem hagyta abba a bántalmazást, amikor az asszon földre került. Rugdosta, rátérdelt, majd megtaposta őt. A férfi legalább 50-60-szor ütötte meg feleségét, aki a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt.

A férfi a bántalmazás után lefeküdt aludni. Amikor este felébredt, a feleségét a földön fekve találta, a keze hideg volt. A férfi ezt követően értesítette a nő egyik hozzátartozóját, aki hívta a mentőket. A nő a halálakor súlyosan, a férje pedig közepesen volt ittas.

A feleségét halálra verő  férfi tudomásul vette az ítéletet. Az ügyész és a védő még nem döntött az esetleges fellebbezésről, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik