Belföld

Filmbe illő módon zsaroltak egy nőt Kecskeméten

A budapesti nyomozók befejezték annak a nőnek az ügyét, aki 30 millió forintot követelt a sértettől és azzal fenyegette, hogy ha nem teljesíti követelését, baleset éri a családtagjait.

A nyomozás adatai szerint a 30 éves kecskeméti Z-né M. Réka tavaly nyáron férfi álnéven e-mailt küldött egy nőnek, amelyben azt írta, hogy amikor hétfőn reggel bemegy a munkahelyére, utaljon át neki 30 millió forintot egy bankszámlára. Azt is pontosan megírta, hogy mikor kell felvenni vele a kapcsolatot, és ha bárkinek is szól erről, akkor baleset fogja érni a családtagjait.

A rendőrök azonosították az elkövetőt és azt is megállapították, hogy a nő az édesapja számítógépéről küldte a levelet. A budapesti nyomozók Z-né M. Rékát zsarolás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és a nő lakásán több adathordozót is lefoglaltak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik