Belföld

Elmeorvos vizsgálja a Makai Viktóriával erőszakoskodó férfit

Három hónappal meghosszabbították annak a férfinak a letartóztatását, aki meg akarta erőszakolni Makai Viktóriát október 14-én a Jászberényi úton. H. István jogi képviselője, Vidákovics Béla Zsolt lapunknak azt mondta, hogy ügyfele teljesen összeomlott a történtek óta.

 Borzasztóan sajnálja a történteket. Fogalma sincs arról, hogy miért vetemedett ilyesmire. Indítványoztuk, hogy vizsgálják meg azt, hogy az esetében felmerülhet-e a kóros ittasság állapota. A rendőrségtől kaptunk egy pozitív visszajelzést, hogy ennek eleget fognak tenni.

Ez a vizsgálat pedig akár sorsdöntő is lehet. A kóros ittasság ugyanis az elmeműködés olyan, időleges jellegű tudatzavarral járó kóros állapota, amely minőségileg különbözik a szokványos részegségtől, és gyakorlatilag átmeneti elmebetegségi állapotnak tekinthető. Ebben az esetben pedig a férfi cselekedete is teljesen más elbírálás alá esne.

Előfordulhat, hogy nem büntethető, de az is, hogy enyhítő körülményként értékelik. Elmeorvos fogja majd megvizsgálni az ügyfelemet, hogy ez kiderüljön

– magyarázta Vidákovics.

A családapa a támadás során kétszer is kísérletet tett arra, hogy megerőszakolja Makai Viktóriát, ám nem volt merevedése, ezért ez végül meghiúsult. Ekkor ért oda a többgyermekes nő férje, aki véget vetett a támadásnak.

Az asszonynak felrémlett, hogy egy közeli üzletben már többször is látta a férfit. A részletes személyleírása után a nyomozók azonnal a futónő által említett bolt felé vették az irányt. Az üzletvezetőtől megtudták, hogy a férfi nemrég indult el a munkahelyi buliból, ahol alkoholt is fogyasztott.

A sors fintora, hogy H. István felesége pont akkor üzent férje főnökének, amikor az a rendőrökkel beszélgetett. Arról érdeklődött, hogy mi történt urával a céges bulin, mert véresen ment haza.  A nyomozók azonnal tudták, hogy hova kell menniük. Amikor kiértek a lakáshoz, a férfi felesége nyitott ajtót nekik, H. Istvánt pedig a kamrában, a hűtő mögött találták meg anyaszült meztelenül.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2018. október 14-én éjszaka érkezett bejelentés, hogy egy futónőt a X. kerületi Jászberényi úton ismeretlen személy támadott meg. A rendőrök az elkövetőt a bejelentéstől számított másfél órán belül lakcímén elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik